Laddar…

Geofilter

SEO NAME

Geofilter

Mora på Snapchat

Sen Snapchat introducerade möjligheten att göra egna geofilter till appen var jag inte sen på skapa egna filter till min hemort.

Med mitt första filter, till vänster, var målet att skapa ett färgstarkt filter som fångar essensen av Moras kulturarv. Min första tanke var att få med kurbits i filtret som är så starkt förknippat med Dalarna. För att få det modernt och lekfullt gjorde jag ett eget mönster i starka färger och använde ett typsnitt med handskriftskaraktär.

Mitt andra filter för Mora. Med det här filtret ville jag visa några av Moras kända symboler, vilket i filtret blev Dalahästen, Mora-Nisse och Vasaloppet. För att få det enlighet valde jag att göra illustrationerna i en linje. Den röda färgen kändes självklar med tanke på alla röda hus med vita knutar, Dalahästens färg och Mora kommuns profilfärg.

Eftersom geofiltren används av en stor mängd människor och ingen bild är en annan lik fick jag tänka på att filtret ska synas lika bra oavsett hur bakgrunden ser ut. Jag har sett flera geofilter där den som designat filtret inte tänkt på bakgrunden, vilket gjort filtret oanvändbart. Med den röda toningen syns filtret men döljer inte vad som finns bakom.